Uff, strávil jsem skoro 3 celé dny broušením titulků k Princi egyptskému (animák 1998). Ale stálo to za to. Je to perfektní, jemná agitka s nádherným HDR obrazem na 4K UHD disku. Můj seznam animáků na Bluraích / a pár 4k, a pár DVD/ je nyní:
12 úkolů pro Asterixe 1976 - druhý nejlepší asterix, trochu slabší dabing
Aladin 1992 - původní aladin, trochu ztřeštěné ale lze si stěžovat?
Asterix a překvapení pro Cézara 1985 - nejlepší asterix, nejlepší dabing
Atlantida: Tajemná říše 2001 - zatím jsem neviděl, trochu atypická disneyovka
Coco 2017 - zatím jsem neviděl. Zajímavé je to, že to má i angl. a fr.stopu a originál je anglická a ne francouzská, ale dobré jsou prý obě
Fimfárum Jana Wericha 2002 - klasika
Herkules 1997 - zatím jsem neviděl, ale prej je to dobrý animák
Kniha džunglí 1967 - trošku naivní a jednoduché, ale musel jsem to mít
Kráska a zvíře 1991 - viděl jsem poprvé a není to až taková bomba jak někdo říká
Legenda o Mulan 1998 - zatím jsem mrkl jen na pár minut a nemám názor
Lví král 1994 - viděl jsem Xkrát, a taky ten nový, ale tenhle má lepší songy. Přemýšlel jsem zda to vezmu v 4Kčku a nakonec jsem cukl takže jen BR. Nicméně, možná jednou...
Malý princ 2015 - paráda. Konečně jsem to sehnal. Trochu strojové a ne tak lyrické, ale dobré a je to sranda, obzvlášť "král ve výtahu".
Princ Egyptský 1998 - bomba vizuál, krátká stopáž, natřískaný příběh, supr songy.
Příběh o princezně Kaguje 2013 - zatím jsem neviděl, ale musel jsem to mít.
Sněhurka a sedm trpaslíků 1937 - první pořádný animák od Disney? Šup 4K sem. A je to fajn. Sněhurka jako hlavní hrdinka má vynikající animaci a trpaslíci jsou sranda.
Šepot srdce 1995 - zatím jsem neviděl, ale prej je to jeden z nejlepších animáků pro teenagerky, a dnešní jemnou mládež, tak proč to nezkusit?
VALL-I 2008 - miluju, ale i když jsem vzal 4K, tak to vizuálně na Prince egyptského nemá.
Velká sýrová loupež 1986 - známe všichni, pecka na DVD
Železný obr 1999 - trochu jednodušší pohádka, ale neviděl jsem ji tak jsem ji objednal a nebyl jsem zklamán.
Plánuji ještě dva tři nákupy. Kupuji ty z nich, které mají ruční (nekompjůtrovou) animaci, takže ne Shrek nebo Jak vycvičit draka.. plus jsem musel mít pocit že jsou příběhově a poselstvím dobré, abych se nekoukal na blbosti, a že jsem je už neviděl desetkrát. Ale kiki nebo nevím zatím co jedno jiné si asi od Ghibli koupím. Rozhodně bych chtěl ale pořídit Blu-Ray těch dvou asterixů protože česká DVDčka jsou po stránce aspect ratia osekaná a věřím že frantíci mají nějaký reskan, který z toho udělá bomba vizuál. Samozřejmě k tomu musím přimýchat potom českou stopu protože ta je na asterixech prostě nejlepší. Respektive - koupil jsem všechny díly na DVD a jen tyhle dva (plus možná Asterix a kleopatra) jsou dobré. Zbytek je odpad. A z těchto má dabing prostě nejlepší Překvapení pro cézara. 12 tasků pro asterixe miluji (je-libo nadívaného nosorožce?) takže bylo jasno.
Když to šlo, šel jsem po české edici, ale v pár případech to už nejde sehnat, a jelikož stejně koukám na originální znění, tak mne ani nemrzí že jsem si to nechal poslat z ciziny. Snad až na jeden z těch co nešly sehnat jsou to anglické edice, protože když už tak přece nekoupím pohádku s německým obalem když existuje i anglická, že? To s sebou ale neslo další peripetii.. musel jsem to objednat po jednom po dvou kusech přes půl světa někdy z USA jindy z Kanady jindy z VB se clem no prostě to trvalo několik měsíců a hory peněz než mi to vše přišlo.